Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، مجید نامجو جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: احداث صحن و شبستان حضرت زینب (س)، طرح اتصال سرداب‌های حرم مطهر حسینی و ساخت و نصب گنبد جدید، سه پروژه مهم درحال اجرای در حرم مطهر سالار شهیدان است.

ساخت صحن ۱۳۰ هزار متری روی بستری از آب

وی با بیان اینکه فاز نخست از طرح جامع توسعه حرم مطهر حسینی مزین بنام صحن حضرت زینب (س) اکنون به مرحله نازک‌کاری، نماکاری و اجرای تاسیسات رسیده است، افزود: این صحن با زیربنای بیش از ۱۳۰ هزار متر مربع در محدوده‌ای از شهر کربلا قرار دارد که براساس شواهد تاریخی همان منطقه وقایع روز عاشورای سال ۶۱ هجری قمری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامجو در توضیح دلایل پیچیدگی فنی و مهندسی اجرای این طرح گفت: در عمق ۳ متری بستر کربلا، آب زیر سطحی وجود دارد که برای اجرای چنین «اَبَر پروژه‌ای» ابتدا باید تدبیری برای مهار آن اندیشیده می‌شد.

وی ادامه داد: مهندسان ایرانی برای غلبه بر این چالش فنی، با استفاده از فناوری روز و به‌کارگیری دستگاه «هیدروفرز»، با حفاری و نصب چندین دیواره آب‌بند به ضخامت یک متر و عمق ۴۰ متر، مانع از نفوذ آب‌های زیرسطحی به محدوده اجرای طرح شدند که از نظر وسعت و حجم عملیات اجرایی در جهان کم‌نظیر محسوب می‌شود.

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات هدف از اجرای این طرح بزرگ را ایجاد فضای زیارتی، رفاهی و خدماتی مناسب و در خور شأن زائران سیدالشهدا (ع) اعلام کرد و گفت: صحن حضرت زینب (س) شامل فضا‌هایی ازجمله شبستان‌ها، کتابخانه، موزه، مهمانسرا و چندین چشمه سرویس بهداشتی و حمام است.

نامجو با بیان اینکه منابع مالی این طرح را دوستداران اهل بیت علیهم السلام از سراسر جهان به‌ویژه خیران عراقی و ایرانی در قالب نذر و موقوفات اهداء می‌کنند اظهارداشت: پیش‌بینی می‌شود این طرح بزرگ تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل و تحویل عتبه حسینی شود.

اتصال سرداب‌های پیرامون مضجع مطهر

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با اشاره به همکاری مهندسان ایرانی و عراقی در اجرای طرح سرداب پیرامون مضجع مطهر امام حسین (ع) گفت: عتبه حسینی طرح احداث ۴ سرداب گرداگرد ضریح مطهر را به شرکت ارض القدس عراق واگذار کرده بود که برادران عراقی برای اتصال این چهار سرداب با چالش فنی و مهندسی مواجه شدند.

نامجو افزود: مسئولان عتبه حسینی که پیش‌تر توان مهندسان ایرانی را در اجرای طرح لاغرسازی و مقاوم سازی ستون‌های اطراف ضریح مطهر دیده بودند، از ستاد توسعه و بازسازی عتبات برای کمک به برادران عراقی برای غلبه بر این چالش فنی کمک خواستند.

وی ادامه داد: متخصصان ایرانی با مطالعه دقیق فیزیک خاک و شرایط بستر حرم مطهر و با درک کامل از میزان خطری که اجرای این طرح ممکن است برای سازه تاریخی حرم مطهر ایجاد کند، پیشنهاد احداث دهنه‌هایی به طول ۶.۵ متر، عرض ۱۲ و ارتفاع حدود ۵ متر در نقطه اتصال سرداب‌ها را دادند که هم اکنون با موفقیت در حال تکمیل است.

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه احداث سرداب‌ها و اتصال آن‌ها به یکدیگر، فضایی در حدود ۴ هزارمترمربع را در اختیار زائران قرار داده است، گفت: بنا به درخواست تولیت حرم و برای تسهیل در ورود و خروج زائران به سرداب، زیرگذری نیز از داخل سرداب به بیرون حرم در حال ساخت است که در آینده زائران بتوانند از صحن حضرت زینب (س) به حرم و بالعکس تردد کنند.

ساخت گنبد جدید با ارتفاع ۷ متر بلندتر از گنبد کنونی

نامجو به سومین طرح فنی در حال اجرا در کربلا اشاره کرد و گفت: بنا بر اسناد تاریخی، گنبد یا قبه حسینی و ستون‌های پیرامون ضریح مطهر که گنبد روی آن‌ها قرار گرفته، در قرن هشتم هجری بنا شده که البته بار‌ها در طول تاریخ، توسط شیعیان و ارادتمندان، بازسازی، تعمیر و تزئین شده است.

وی افزود: گنبد دوم (فعلی) که روی قبه حسینی قرار دارد و اکنون روی حرم مطهر مشاهده می‌شود، از نظر تاریخی و فرهنگی، یک میراث ارزشمند هنر ایرانی و اسلامی مربوط به عصر صفوی و تزئینات آن مربوط به دوره قاجار است.

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات درباره دلایل ساخت گنبد جدید برای حرم امام حسین (ع) گفت: با توجه به ساخت و ساز‌های سال‌های اخیر، میزان دید به گنبد، کاهش یافت به طوریکه زائران از فاصله ۵۰ متری حرم تقریبا هیچ دیدی به گنبد ندارند. همچنین در جریان سرکوب انتفاضه شعبانیه شیعان در زمان دیکتاتوری صدام، صدماتی به گنبد وارد شد، برای همین ساخت گنبد جدید با ارتفاعی بلندتر در دستور کار عتبه حسینی قرار گرفت.

نامجو گفت: به دلیل قدمت سازه تاریخی حرم مطهر، وجود آب‌های زیرسطحی و خطر بالای اجرای طرح عمرانی برای ضریح تحت قبه، گروه مهندسی انگشت شماری در جهان حاضر به اجرای این طرح شدند.

وی با بیان اینکه سرانجام از میان طرح‌های پیشنهادی مختلف از سراسر دنیا، طرح متخصصان ایرانی مورد پذیرش و اجماع کارشناسان قرار گرفت افزود: گنبد سوم که در کرمان ساخته و قطعات آن به عراق ارسال شده است ۷.۵ متربلند‌تر و از نظر قطر ۱.۵ برابر بزرگتر از گنبد فعلی است که ان شاء الله در ماه‌های آتی نصب خواهد شد.

لاغرسازی و تقویت ستون‌های اطراف ضریح

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه گنبد جدید حدود ۳۰۰ تن وزن دارد افزود: براساس پروژه ترفیع گنبد، متخصصان باید ضمن حفظ دو گنبد قبلی، وزن گنبد جدید را نیز به ستون‌های اطراف ضریح مطهر بار می‌کردند. ابتدا طرح لاغرسازی و مقاوم سازی ستون‌های اطراف ضریح مطهر اجرا شد.

نامجو گفت: براساس این طرف که در دنیا منحصر به فرد است، ستون‌های اطراف ضریح یکی پس از دیگری با استفاده از فناوری ویژه‌ای، تراشیده و همزمان با آرماتوربندی خاص و با استفاده از بتن ضد انفجار، مقاوم سازی شد.

وی با بیان اینکه این طرح پرخطر مهندسی با عنایت اهل بیت با موفقیت کامل به بهره‌برداری رسید اظهار کرد: با اجرای این طرح لاغرسازی ستون‌ها، فاصله بین ستون‌ها تا ضریح مطهر از ۱.۵ متر به حدود ۴ متر افزایش یافت.

چگونه به بازسازی و توسعه حرم امام حسین کمک کنیم؟

نامجو با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان از تمامی ارادتمندان اهل بیت دعوت کرد تا بخشی از نذر این ایام خود را به توسعه حرم مطهر حسینی که به تعبیر شهید سلیمانی عمل کوثرانه و صدقه جاریه است، اختصاص دهند.

علاقه‌مندان برای مشارکت در فیض توسعه حرم‌های مطهر می‌توانند با مراجعه به سایت ستاد توسعه و بازسازی عتبات به نشانی www.atabat.org و درگاه پرداخت آنلاین، نذر خود را به میزان دلخواه پرداخت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجید نامجو عتبات کربلا حرم امام حسین ستون های اطراف ضریح اجرای این طرح عتبه حسینی اجرای طرح امام حسین ضریح مطهر حضرت زینب توسعه حرم گنبد جدید سرداب ها حرم مطهر ستون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی چهار شنبه شب در مراسم افتتاح هیأت احباب الرضا گناوه با تبریک دهه کرامت اظهار داشت: محبت نسبت به اهل بیت (ع) از نعمت‌های الهی و مایه خیرات و برکات در زندگی است که باید قدر دانسته شود.

امام جمعه گناوه با بیان روایاتی از اهمیت دوستی و محبت نسبت به اهل بیت (ع) افزود: امروز ما مفتخر به محبت پیامبر گرامی اسلام (ص) و خاندان آن حضرت هستیم و پیامبر (ص) مزد رسالت و تلاش ۲۳ ساله خود را از ما، محبت و مودت اهل بیت (ع) عنوان فرموده است.

وی گفت: هیچ پیامبری مزد و پاداش رسالتی از مردم درخواست نکرده است و تنها پیامبر گرامی اسلام (ص) که مزد رسالت خود را از مردم خواسته است که قرآن کریم می‌فرماید این درخواست مزد و پاداش توسط پیامبر اسلام (ص) به خاطر خود مردم است.

وی با بیان روایاتی از امام جعفر صادق (ع) گفت: مجالس و محافل با یاد و نام اهل بیت (ع) باید بر پا و نام و یاد و امر آنها باید همواره احیا شود.

امام جمعه گناوه با اشاره به میلاد با سعادت حضرت معصومه (ع) بیان کرد: به تعبیر فرمایش امام صادق (ع) برای خدا حرمی و آن مکه است، حرم پیامبر (ص) در مدینه و حرم امیرالمومنین (ع) کوفه اما حرم مبارک حضرت معصومه (س) حرم و خانه اهل بیت (ع) است.

وی با اشاره به هجرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) به ایران ادامه داد: هجرت امام رضا (ع) یک هجرت انسان ساز، جامعه ساز، تمدن ساز، تاریخ ساز و تحولی در منطقه ایران ایجاد کرد.

وی گفت: این هجرت‌ها در طول تاریخ اسلام مانند هجرت پیامبر (ص) از مکه به مدینه، امام علی (ع) به کوفه، امام حسین (ع) به کربلا، یا امام رضا (ع) به ایران تحول ساز، انسان ساز، جامعه ساز و تمدن ساز بوده است.

امام جمعه گناوه تصریح کرد: در پی هجرت حضرت امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) نیز به ایران عزیمت فرمودند.

حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: این هجرت‌ها و عزیمت‌ها نمونه‌ای از خروج از ولایت طاغوت به سمت و سوی ولایت الله است.

وی گفت: امروز برکاتی را که در قم شاهد هستیم به دلیل وجود مبارک حضرت فاطمه معصومه (س) است و این بارگاه پناهگاه زائران و عاشقان و دارای شأن، منزلت و جایگاه والایی است و این بارگاه مقدس در طول تاریخ محل توسل و تضرع علما و بزرگان دین بوده است.

وی با اشاره به نامگذاری روز ولادت حضرت معصومه (س) به نام روز دختر گفت: امروز دشمن زنان و دختران جامعه ما را با توطئه‌های مختلف هدف قرار داده است و جاهلیت مدرن ایجاد کرده است.

امام جمعه گناوه بیان کرد: اگر در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) جاهلیت اولی وجود داشت و دختر را ننگ می‌دانستند و آنها را زنده به گور می‌کردند و به بیان قرآن کریم، چهره‌های آنها از شنیدن خبر دختردار شدن تیره می‌شد، امروز نیز دشمنان جاهلیت مدرن ایجاد کرده‌اند که در برابر توطئه‌های آنها باید هوشیار بود.

کد خبر 6101044

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت دهه کرامت
  • مساله فلسطین و قدس جهان اسلام را متحد می کند
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • برگزیدگان دو دوره‌ المپیاد علمی دانشجویی تقدیر شدند
  • عکس | تصاویر جدید هادی چوپان در حرم امام رضا(ع)
  • عملیات پیچیده حمله به H۳ هنوز در جهان تدریس می‌شود
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • پیروز میدان غزه
  • اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی